Sestavljena metoda polikarboksilne kisline superplastifikatorja

- 2021-08-26-

Sestavljena metodaSredstvo za superplastifikacijo polikarboksilne kisline

1. Spojina s tradicionalnim vodnim reduktorjem

Molekularna struktura polikarboksilne kisline, ki reducira vodo, je umetno oblikovana in je večinoma "glavasta" ali "dendritična". Njegova molekularna glavna veriga je povezana z več vejami z določeno dolžino in togostjo. Sulfonat ali druge skupine, ki napolnijo delce cementa, ko se glavna veriga adsorbira na površini delcev cementa, veje tvorijo tridimenzionalno presečišče z vejami na površini drugih delcev, kar preprečuje, da bi se delci približali drug drugemu. , s čimer dosežemo disperzijo. Molekule tradicionalnih reducirjev vode so vse linearne strukture. Ko se molekule adsorbirajo na površino delcev cementa, molekularne sulfonatne skupine napolnijo površino delcev cementa in tvorijo električno polje. Ker se nabiti delci med seboj odbijajo, se delci razpršijo v mediju, da se doseže učinek zmanjšanja količine vode. Razmerja med učinkovitimi komponentami obeh so različna in molekulske mase so različne. Če se uporabljata skupaj, bosta povzročila neželene reakcije in onesposobila beton.

2. Sestavljeno z retarderjem

Zaradi velike izgube zaradi padca superplastifikatorjev naftalenske serije prejšnji superplastifikatorji za rešitev tega problema pogosto uporabljajo sestavljene zaviralce. Obstaja veliko vrst zaviralcev in njihova prilagodljivost polikarboksilnim kislinskim sredstvom za zmanjševanje vode ni povsem enaka. Med njimi natrijev citrat ni primeren za mešanje z vodnimi reduktorji polikarboksilne kisline. Ne samo, da ne more upočasniti učinka strjevanja, ko je spojen zSredstvo za superplastifikacijo polikarboksilne kisline, vendar lahko povzroči pospešitev koagulacije in mešljivost raztopine natrijevega citrata inSredstvo za superplastifikacijo polikarboksilne kislineje tudi zelo slaba. Zaviralec sladkorja, ki je enak komponenti za modifikacijo zaviralca sredstva za zmanjševanje vode na osnovi naftalena, je v glavnem natrijev glukonat. Ima dobro uporabnost, če ga zmešate s sredstvom za zmanjševanje vode na osnovi polikarboksilne kisline, in njegov zaviralni učinek je dober. Prav tako vpliva na povečanje trdnosti betona pod pogojem pravilnega doziranja.

3. Sestavljeno s sredstvom proti penjenju in sredstvom za vnos zraka

V betonski strukturi niso vsi mehurčki koristni. Na splošno velja, da so mehurčki z majhnim premerom mehurčkov (, enakomerno porazdeljeni in stabilni strukturi) koristni mehurčki; nasprotno pa so mehurčki z velikim premerom mehurčkov in različnih velikosti, neenakomerni in nestabilni mehurčki. To so škodljivi mehurčki. sredstva se pogosto uporabljajo v inženiringu za prilagoditev količine in kakovosti strukture notranjih por betona, tako da se doseže namen izboljšanja določenih lastnosti betona.Tehnologija "najprej izloči in vnesi kasneje" se uporablja za zmanjšanje polikarboksilne kisline. Obdelava z vodnim sredstvom lahko doseže očitne učinke. Vendar pa ni vsako sredstvo proti penjenju, sredstvo za pridobivanje zraka primerno za mešanje s sredstvom za zmanjševanje vode na osnovi polikarboksilne kisline, zato je treba pri njegovi uporabi posvetiti več pozornosti.

4. Sestavljeno z natrijevim glukonatom

S povečanjem vsebnosti natrijevega glukonata je začetni padec betona pokazal naraščajoči trend, 60-minutni padec pa je pokazal naraščajoči trend, vendar je bila izguba majhna. Poleg tega, če je natrijev glukonat prenasičen, je beton prav tako nagnjen k krvavitvam in ugrezanju.

5. Sestavljeno z sredstvom proti penjenju

Ko se količina sredstva proti penjenju poveča, se prvotni upad betona najprej poveča in nato zmanjša, upad pa se zmanjša. Najprej se poveča začetni upad betona, glavni razlog pa je, da sredstvo proti penjenju zmanjša velike, neenakomerne velikosti, neenakomerne in nestabilne škodljive mehurčke v betonu. Ko se količina sredstva proti penjenju poveča, koristni mehurčki izginejo in začetni upad betona se spet začne zmanjševati. Pri preizkusu je bilo tudi ugotovljeno, da se je z večanjem količine sredstva proti penjenju začela slabšati obdelavnost betona.