Previdnostni ukrepi za superplastifikator polikarboksilne kisline

- 2021-08-26-

Previdnostni ukrepi zaSuperplastifikator polikarboksilne kisline

1.Superplastifikator polikarboksilne kislineima težave s prilagodljivostjo cementa. Pri posameznih cementih je stopnja zmanjšanja količine vode nizka, padec pa velik. Zato je treba, kadar prilagodljivost cementa ni dobra, beton preizkusiti in prilagoditi za zmanjšanje vode. Komponente agenta za doseganje učinka. Poleg tega bosta drobnost in čas shranjevanja cementa vplivala tudi na učinek uporabe polikarboksilne kisline za zmanjšanje vode.

2. Je bolj občutljiv na spremembe surovin. Ko se kakovost peska, kamnitih materialov in dodatkov, kot so elektrofiltrski pepel, mineralni prah in druge surovine, močno spremeni, bo to imelo določen vpliv na učinkovitost betona, pomešanega s sredstvom za redukcijo vode s polikarboksilno kislino. , Potrebno je ponovno preizkusiti spremenjene surovine, da se prilagodi odmerek, da se doseže učinek.

3. Zaradi visoke stopnje zmanjšanja količine vode je sesed betona še posebej občutljiv na porabo vode. Zato je treba mešanje količine polikarboksilne kisline za zmanjševanje vode in porabo vode v betonu med uporabo strogo nadzorovati. Ko je količina presežena, se bodo v betonu pojavili nezaželeni pojavi, kot so segregacija, krvavitev, zbijanje in prekomerna vsebnost zraka.

4. Še posebej je občutljiv na vsebnost blata v agregatih. Prekomerna vsebnost blata bo zmanjšala učinkovitost polikarboksilne kisline za zmanjšanje vode. Zato je treba kakovost agregata strogo nadzorovati pri uporabi polikarboksilne kisline, ki reducira vodo. Ko se vsebnost agregata v blatu poveča, je treba povečati mešano količino polikarboksilne kisline, ki reducira vodo.

5. Sredstva za zmanjševanje vode iz polikarboksilne kisline ni mogoče mešati s sredstvom za zmanjševanje vode na osnovi naftalena. Pri uporabi sredstva za zmanjševanje vode na osnovi polikarboksilne kisline je treba mešalnik in mešalni tovornjak, ki sta uporabljala sredstvo za zmanjševanje vode na osnovi naftalena, sprati, sicer lahko povzroči polikarboksilno kislino. Sredstvo za zmanjševanje vode izgubi svoj učinek zmanjševanja vode.

6. Izogibati se je treba dolgotrajnemu stiku z železnimi materiali. Ker so polikarboksilatna sredstva za zmanjševanje vode pogosto kisla, bodo po dolgotrajnem stiku z izdelki iz železa reagirala počasi ter celo potemnila in počrnila barvo izdelka, kar bo povzročilo upad učinkovitosti izdelka. Priporočljivo je shranjevanje v polietilenskem plastičnem vedru ali vedru iz nerjavečega jekla, da zagotovite stabilnost delovanja.

Polycarboxylic Acid Superplasticizer