Uporaba hidroksipropil metil celuloze

- 2021-12-06-

Uporablja se kot zgoščevalec, dispergator, vezivo, ekscifant, premaz, odporen na olje, polnilo, emulgator in stabilizator v tekstilni industriji. Široko se uporablja tudi v industriji sintetičnih smol, petrokemičnih, keramičnih, papirnih, usnjarskih, medicinskih, prehrambenih in kozmetičnih ter drugih industrijah.

Glavni namen

1, gradbena industrija: kot sredstvo za zadrževanje vode v cementni malti, malta za zadrževanje s črpanjem. Pri ometu, mavcu, kitu v prahu ali drugih gradbenih materialih kot lepilo izboljšajo premaz in podaljšajo čas delovanja. Uporablja se za lepljenje keramičnih ploščic, marmorja, plastičnih dekoracij, sredstva za utrjevanje paste, še vedno lahko zmanjša odmerek cementa. Zmogljivost zadrževanja vode HPMC omogoča, da se gnojevka po nanosu ne bo prehitro posušila in razpokala, kar poveča trdnost po strjevanju.

2, proizvodnja keramike: pogosto se uporablja kot lepilo pri proizvodnji keramičnih izdelkov.

3, industrija premazov: v industriji premazov kot zgoščevalec, dispergator in stabilizator, v vodi ali organskih topilih imajo dobro topnost. Kot odstranjevalec barve.

4, tiskanje s črnilom: v industriji črnil kot zgoščevalec, dispergator in stabilizator, v vodi ali organskih topilih imajo dobro topnost.

5, plastika: za oblikovanje ločilnega sredstva, mehčalca, maziva itd.

6, PVC: proizvodnja PVC kot dispergator, priprava polimerizacije suspenzije glavnih pomožnih snovi PVC.

7, farmacevtska industrija: premazni materiali; Membranski material; Polimerni materiali z nadzorovano hitrostjo za pripravke s podaljšanim sproščanjem; Stabilizator; Odložena pomoč; Lepilo za tablete; Poveča goo

8, Drugo: pogosto se uporablja tudi v industriji usnja, papirnih izdelkov, konzerviranju sadja in zelenjave ter tekstilni industriji.