Učinkovitost in uporaba hidroksi etil celuloze (HEC) â

- 2021-07-16-

Obstajajo trije splošni načini uporabe:

Metoda (1), neposredno dodana med proizvodnjo

1. V vedro z mešalnikom dodajte čisto vodo.

2. Na začetku mešajte pri nizki hitrosti, da počasi in enakomerno razpršite (HEC) v raztopino.

3. Mešajte, dokler vsi delci (HEC) niso popolnoma mokri.

4. Najprej dodajte sredstvo proti plesni, nato pa dodajte različne dodatke, kot so: pigmenti, disperzanti itd.

5. Nadaljujte z mešanjem, dokler se vsi (HEC) in drugi dodatki popolnoma ne raztopijo (viskoznost raztopine se očitno poveča), preden dodate druge sestavine v formulo za reakcijo.

Metoda (2) Priprava matične pijače za uporabo

Pri tej metodi se najprej pripravi matična raztopina z večjo koncentracijo, ki se nato doda izdelku. Prednost te metode je, da ima večjo prilagodljivost in jo lahko neposredno dodamo končnemu izdelku. Koraki uporabe so enaki korakom 1 do 4 v metodi (1); vendar ga je treba mešati, dokler se popolnoma ne raztopi v viskozno raztopino, plesen pa zaščititi. Čim prej dodajte sredstvo v matično pijačo.

Metoda (3) Pripravite kašo za uporabo

Ker so topila v sistemu kmetijske pridelave slaba topila za (HEC), lahko ta topila v sistemu kmetijske pridelave uporabimo za pripravo kaše. Pogosto se uporabljajo "etilen glikol, propilenglikol in sredstva za tvorbo filmov (heksilenglikol, dietilen glikol butil acetat itd.). Ledena voda je tudi slabo topilo, zato se lahko ledena voda uporablja tudi s topili v sistemu kmetijske proizvodnje za pripravo kaše" ...

Končnemu izdelku lahko dodamo podoben kongeju (HEC). To je zato, ker je bil podoben kongeju (HEC) popolnoma penast in ga je mogoče raztopiti takoj po dodajanju izdelku ter ima učinek zgoščevanja, vendar ga je treba po dodajanju še vedno mešati. Dokler se (HEC) popolnoma ne raztopi.

Na splošno se kaša zmeša s šestimi deli topila ali ledene vode v sistemu kmetijske proizvodnje in enim delom (HEC). Po približno 5-30 minutah (HEC) se bo hidroliziral in znatno povečal. Zaradi visoke temperature poleti se ta metoda na splošno ne uporablja.