Previdnostni ukrepi za uporabo hidroksi etil celuloze (HEC)

- 2021-08-06-

Previdnostni ukrepi pri uporabiHidroksi etil celuloza (HEC)

1. Z vetrnim mešalnikom dodajte čisto vodo v vedro. Počasi začnite mešati pri nizki hitrosti in počasi filtrirajtehidroksi etil celulozav rešitev. Mešajte še naprej, dokler se vsi delci ne prepojijo. Nato dodajte konzervanse in različne dodatke. Kot so pigmenti, pripomočki za razprševanje, amoniak itd. Mešajte, dokler se ne zmehčahidroksi etil celulozase popolnoma raztopi in nato dodamo druge sestavine reakcijske formule.

2. Najprej je opremljen z visoko koncentrirano materino pijačo in nato dodan izdelku. Prednost te metode je, da ima večjo prilagodljivost in jo je mogoče dodati neposredno končnemu izdelku, vendar jo je treba ustrezno shraniti. Koraki v tej metodi so podobni večini korakov v prvi metodi; razlika je v tem, da če ni mešalnika z visokim striženjem, ga lahko neprestano mešamo in le nekateri imajo dovolj zmogljivosti za enakomerno razpršitev hidroksietil celuloze v raztopini. Mešalnik. Popolnoma se raztopi v viskozni raztopini. Vendar je treba opozoriti, da je treba protiglivično sredstvo čim prej dodati v materino pijačo.

3. Ker je površinsko obdelanahidroksi etil celulozače je prah ali vlaknasta trdna snov, je treba biti pozoren na naslednje točke:

(1) Before and after adding hidroksi etil celuloza, stirring must be continued until the solution is completely transparent and clear.

(2) Počasi ga je treba presejati v mešalno posodo, ne razsuti in ne dajati v bloke, sferične inhidroksi etil celulozaneposredno v mešalno posodo.

(3) The temperature and pH of the water are obviously related to the dissolution of hidroksi etil celuloza. Special attention must be paid.

(4) Do not add alkaline substances to the mixture before wetting the hidroksi etil celuloza powder with water. Increase the pH after soaking to help dissolve.

(5) Vnaprej čim bolj dodajte sredstvo proti plesni.

(6) When using high-viscosity hidroksi etil celuloza, the mother liquor concentration should not be higher than 2.5-3%, otherwise the mother liquor high-shear mixer only uses a stirrer with sufficient power to keep the hidroksi etil celulozaenakomerno razpršeno v raztopini In še naprej mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi v viskozno raztopino. Vendar je treba opozoriti, da je treba protiglivično sredstvo čim prej dodati v materino pijačo.

Hidroksi etil celuloza (HEC)